Schapenvacht SALE! Klik hier

Medicinale schapenvacht en zorghulpmiddelen van medicinaal lamsvacht

Bent u genoodzaakt om veel te zitten of te liggen? Dan is een medicinaal gelooide schapenvacht een goede keuze. Deze vacht helpt u om doorligplekken en decubitus te voorkomen en zorgt ervoor dat uw lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Met een Texelse medicinaal gelooide schapenvacht kunt u decubitus voorkomen en zorgen voor meer comfort in bed of in de (rol)stoel. Decubitus, of doorliggen, komt vaak voor in verpleeghuizen in Nederland. Wanneer mensen bedlegerig zijn, kunnen er wonden en zweren ontstaan op de plekken waar de meeste druk ligt. Die wonden zijn erg pijnlijk en kunnen voorkomen worden, bijvoorbeeld met een medicinaal gelooide schapenvacht.

Producten 1-12 van 23

Van hoog naar laag sorteren
 1. Peau de mouton médicinale à poils longs - Peau de mouton médicinale non écornée - peau de mouton pour fauteuil - Peau de mouton médicinale Texel
  Sale
  Verlanglijst
  Medicinale schapenvacht XL - lang haar
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 67,95 Normale prijs € 79,95
 2. Peau d'agneau médicinale à poils longs
  Sale
  Verlanglijst
  Texelse Medicinale lamsvacht - lang haar
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 65,00 Normale prijs € 69,95
 3. Texelse medicinale schapenvacht groot
  Sale
  Verlanglijst
  Medicinale schapenvacht - groot
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 69,95 Normale prijs € 82,30
 4. Texelse medicinale schapenvacht extra groot schaap texelaar
  Sale
  Verlanglijst
  Medicinale schapenvacht - Extra groot
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 79,95 Normale prijs € 90,00
 5. Texelse medicinale lamsvacht voor baby's
  Sale
  Verlanglijst
  Texelse lamsvacht voor baby's
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 59,90 Normale prijs € 70,00
 6. Anti Doorliggen Decubitus Hielbeschermer schaap
  Verlanglijst
  Skéépe - Hielbeschermer - beige
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 34,00
 7. Rolstoel kussen van medicinale schapenvacht - Texelse schapenvachten
  Sale
  Verlanglijst
  Texelse Medicinale schapenvacht Rolstoel kussen / zitkussen
  Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 79,95
 8. Hiel - kuit beschermer - Beige
  Niet op voorraad
  Verlanglijst
 9. Medicinale wasbare schapenvacht, ook te wassen op hoge temperatuur - Skeepe
  Sale
  Verlanglijst
  Op hoge temperatuur wasbare medicinale schapenvacht
  Speciale prijs € 69,95 Normale prijs € 79,95
Pagina
per pagina

 

Waarom een medicinaal gelooide schapenvacht van Texel?

De Texelse schapenvacht is afkomstig van de Texelaar, en is erg bijzonder. Hij staat namelijk bekend als de beste schapenvacht van Nederland. Dat komt doordat de schapen op Texel lekker buiten van de zilte zeewind kunnen genieten. Er grazen wel zo’n 20.000 schapen op het Waddeneiland. Door de zon, de zeewind en de zilte grond bevat de wol van Texelse schapen een grote hoeveelheid lanoline. Dat stofje zorgt ervoor dat de vacht van de schapen goed isolerend is, heerlijk zacht is en vocht en temperatuur reguleert. Ook is lanoline goed voor de huid, wat een medicinaal gelooide schapenvacht uit Texel extra comfortabel maakt. Het is een belangrijk bestanddeel van schapenwol-crème.

De voordelen van een medicinaal gelooide schapenvacht

 • Hij voorkomt doorligplekken (decubitus).
 • Onze schapenvachten zijn medicinaal gelooid en zorgen voor de juiste ondersteuning.
 • Medicinale schapenvachten uit Texel zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit.
 • De vachten reguleren temperatuur, druk en vocht.
 • Ze zijn wasbaar met een wolwas van 30 graden en dus goed schoon te maken.

Ondersteund door wetenschappelijk onderzoek

In Australië worden medicinaal gelooide schapenvachten al sinds 1998 in ziekenhuizen gebruikt. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat deze vachten kunnen helpen om doorligplekken te voorkomen. Van de patiënten die op een medicinaal gelooide schapenvacht lagen, kreeg slechts 9% last van decubitus. Van de groep patiënten die niet op zo’n schapenvacht lagen lag dat percentage een stuk hoger, namelijk op 15%. Een medicinaal gelooide schapenvacht is zo in staat om doorliggen met 40% te verminderen.

Zowel in de zomer als in de winter een medicinaal gelooide schapenvacht

De schapenvachten van de Texelaar zijn zowel isolerend als luchtdoorlatend, waardoor ze in de zomer lekker koel zijn en in de winter juist heerlijk warm. Dat zorgt ervoor dat een medicinaal gelooide schapenvacht het hele jaar door gebruikt kan worden. De vachten worden kort geschoren, waardoor ze een aangename stevigheid bieden. Dat maakt een schapenvacht medicinaal. Ze zijn in staat de druk op het lichaam te verdelen, waardoor de kans op decubitus sterk daalt. Ook reguleren ze vocht en temperatuur, zijn ze irritatievrij en antibacterieel. Ze kunnen eventueel op een wolwas van 30 graden gewassen worden, wat ervoor zorgt dat ze goed schoon te houden zijn. Een medicinaal gelooide schapenvacht gaat lang mee en kan gerust langdurig gebruikt worden. Van de wol van Texelse schapenwol kunnen ook andere mooie producten gemaakt worden, zoals Texelse sloffen en pantoffels.

Bestel uw gecertificeerde Echt Texelse product gemakkelijk online

Texelse Producten maakt het gemakkelijk om uw producten uit Texel online te bestellen. De pakketten die voor 15:00 uur besteld worden, leveren we diezelfde dag nog af bij PostNL. Dat zorgt ervoor dat u uw medicinaal gelooide schapenvacht in veel gevallen al de volgende dag in huis heeft. Al onze producten hebben het keurmerk ‘Echt Texels Product’, wat garandeert dat de vacht die u bestelt ook echt afkomstig is van een schaap dat op Texel in de wei heeft gestaan. Onze schapenvachten zijn afkomstig van Skéépe, de enige leverancier van echt Texelse vachten. Dit bedrijf laat al zijn vachten ecologisch reinigen en looien, waardoor u niet alleen een kwalitatief goed, maar ook een duurzaam product bestelt. Met het juiste onderhoud gaat een medicinaal gelooide schapenvacht een levenlang mee. Ook voor andere Texelse wolproducten kunt u terecht in onze webshop. Neem gerust even een kijkje!